2016年7月6日 星期三

DOJ Will Not File Charges in Clinton Email Case. F.B.I. Advises No Charges for Clinton



BREAKING: The United States Department of Justice will not file any charges against Hillary Clinton or anyone "within the scope of the investigation" into her use of personal email while Secretary of State.


FBI局長建議不起訴希拉里·克林頓
美國聯邦調查局建議司法部門不要對民主黨總統候選人希拉里·克林頓就“電郵門”事件進行起訴。但是聯邦調查局局長對克林頓違規的做法提出強烈指責。
(德國之聲中文網)美國聯邦調查局(FBI)局長詹姆斯·科米(James Comey)週二(7月5日)在華盛頓表示,聯邦調查局建議不對希拉里·克林頓進行起訴。
上週六,美國聯邦調查局對克林頓進行了長約3個半小時的問話。
克林頓在2009年至2013年擔任美國國務卿期間使用一個私人電郵帳號處理公務郵件,並將電子郵件儲存在私人電郵服務器上。這位前第一夫人由此違反了相應的安全規定。
美國聯邦調查局局長科米表示:"(克林頓擔任國務卿期間)沒有一封郵件允許存放在私人電郵服務器。"他還說,每一個身處重要職位的人都應該也必須清楚這一點。
最終決定是否起訴希拉里·克林頓的是美國司法部長洛麗塔·林奇(Loretta Lynch)。此前她曾明確強調自己的獨立性。
聯邦調查局局長科米說,雖然克林頓的行為屬於嚴重的疏忽,但是聯邦調查局認為沒有可靠的證據顯示克林頓存在犯罪行為。
如果克林頓受到起訴,那麼她可能會被迫退出今年秋天舉行的總統大選。她的對手共和黨總統候選人特朗普一再利用"電郵門"醜聞攻擊她。
DW.CO​​M
  • 日期 05.07.2016
  • 作者 洪沙/文山(德新社、法新社)


TOP NEWS



Director Rebukes Her for ‘Extremely Careless’ Email Use

  • “No reasonable prosecutor” would bring a case over Hillary Clinton’s handling of classified information as secretary of state, the F.B.I. director, James B. Comey, said.
  • The agency’s finding will have an enormous impact on the presidential election.



Cliff Owen/Associated Press



NEWS ANALYSIS

Critique of Clinton Is a Ready-Made Attack Ad

The F.B.I. director all but indicted Mrs. Clinton’s judgment and competence in terms that would be devastating in a normal election year.


張貼留言

網誌存檔