2017年9月23日 星期六

L’Oréal化妝品公司利利亞娜·貝當古(Liliane Bettencourt)

wiki

Philanthropy[edit]

In 1987 Bettencourt, together with her husband and daughter, founded the Bettencourt Schueller Foundation (la Fondation Bettencourt Schueller) to support and develop medical, cultural and humanitarian projects. The Foundation is based in Neuilly-sur-Seine, France. The Foundation, which benefits from assets of 150 million and an annual budget of approx €15 million[18] devotes approximately 55% of its funds to scientific education and research, 33% to humanitarian and social projects and 12% to culture and arts.[19]


莉莉安·韓麗葉特·夏綠蒂·舒勒(法語:Liliane Henriette Charlotte Schueller,婚後改姓Bettencourt法語發音:[lil.jan be.tɑ̃.kuːʁ]〕;1922年10月21日-2017年9月21日)是一位法國社交名媛、女商人慈善家,她是法國美妝公司萊雅L'Oréal)創辦人尤金·舒勒Eugène Schueller)的獨生女。尤金·舒勒逝世後繼承遺產,成為萊雅主要股東之一,截至2013年3月,她以300億美元的身家被估計為世界上最富有的女性[3]。2017年9月21日,貝登古在家中辭世[4]

排名[編輯]


------紐約時報

歐萊雅化妝品公司(L’Oréal)的法國女繼承人利利亞娜·貝當古(Liliane Bettencourt)於週三在巴黎郊區塞納河畔訥伊的家中去世,享年94歲。她不僅繼承了該公司的巨額財富,還曾背負與法西斯過從甚密的家族歷史。在晚年,她遭到一系列指控的困惑,有人說她被一名比她年輕的男子控制,曾給了他14億美元。
1973年11月,貝當古和丈夫安德烈參加在凡爾賽宮舉行的盛會。
張貼留言

網誌存檔