2015年10月10日 星期六

the National Dialogue Quartet in Tunisia

今年諾貝爾和平獎頒給突尼西亞「全國對話機構」(National Dialogue Quartet),該機構在突尼西亞推廣多元民主,以及在2011年茉莉花革命後繼續促進民主運動而獲獎。
「全國對話機構」旗下有4個公民組織,代表不同階層、各有不同價值觀,他們組成的對話機構以極高的道德力量調停突國內部衝突,驅使民主和平發展。
未來中國轉型時期,也應當而且必將出現這樣的組織,這是我們現在就要開始努力的目標。
The Nobel Peace Prize 2015
2015年諾貝爾和平獎
The Nobel Peace Prize 2015 was awarded to National Dialogue Quartet "for its decisive contribution to the building of a pluralistic democracy in Tunisia in the wake of the Jasmine Revolution of 2011".
2015年諾貝爾和平獎得主今天(10/09)揭曉,突尼西亞的「全國對話四方集團」(National Dialogue Quartet)於2011年茉莉花革命後,建立突尼西亞多元民主,並做出決定性的貢獻。
--





The 2015 Nobel Peace Prize goes to the National Dialogue Quartet in Tunisia. Here's why Tunisia was our country of the year in 2014

張貼留言

網誌存檔